FNRS Zitcompetitie

Omdat een goede zit de basis is van goed leren paardrijden, is de FNRS Zitcompetitie in het leven geroepen. Deze competitie is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip. Ieder jaar wordt o.a. gestreden om de titel ‘Bestzittende Manegeruiter van het jaar’.altAjwmlEwQxmGszTZ8rohIJWjoLeWTW3h5ZIxggQgwE6ND

Ook Boeyenkamp organiseert haar eigen voorronde, waaraan de geschikte geachte manegeruiters kunnen deelnemen. De eerste ruiters zijn op dit moment geselecteerd en de voorronde voor 2020 wordt dit jaar op zondag 5 april gereden. Hierna is het duidelijk welke ruiters er naar de regiofinale gaan.

Tijdens de regiofinales worden de bestzittende ruiters geselecteerd voor de kwartfinales. Tijdens de kwartfinales worden de ruiters voor de halve finale en uiteindelijk de finale geselecteerd.

Bestzittend FNRS Ruitersportcentrum
Het ruitersportcentrum maakt tijdens de regiofinale kans op de prijs: Bestzittend FNRS Ruitersportcentrum van betreffende jaar. Er wordt een gemiddelde berekend van de beste acht deelnemers per ruitersportcentrum. Het ruitersportcentrum met de hoogste punten neemt de beker mee naar huis en mag zich een jaar lang bestzittend ruitersportcentrum van deze regio noemen.

Horse Event
De halve finale en de finale vinden plaats tijdens Horse Event in september. Voor de meest actuele informatie over de categorie-indeling, de data en de locaties downloadt u de folder of het handboek van de websites hieronder genoemd.

Met trots kunnen wij zeggen dat de best zittende ruiter van HC Boeyenkamp komt!Zitcompetitie knhs frns

Tijdens het Horse Event, op 14 september 2019, werd de finale van de Harry’s Horse Zitcompetitie 2019 verreden. Team Boeyenkamp deed het in de voorgaande rondes al erg goed. Zo goed zelfs, dat ‘onze’ Dieuwke Vallinga doordrong tot de grote finale!

Na een spannende finale kon de jury er niet meer omheen: Dieuwke Vallinga is de winnaar van de Harry’s Horse Zitcompetitie 2019 (cat.2)!

Naast de titel ‘Best Zittende Manegeruiter‘, mag Dieuwke een dag naar Bartels Academy .

Zitcompetitie voor ruiters
Voor alle ruiterinformatie kunt u naar de websites van de KNHS (link:https://www.knhs.nl/zitcompetitie). Hier vindt u tevens de locaties en data voor de FNRS Zitcompetitie by Harry’s Horse

Volg ons op Facebook
Aanmelden nieuwsbrief