Dameszadelclub Fleurop

Een show met elegant geklede dames, gezeten in dameszadels,  op Friese paarden…

Dat was ongeveer het idee dat uiteindelijk in 1992 tot de oprichting van dameszadelclub Fleurop leidde. Na veel speuren werd er een origineel dameszadel gevonden en werden de eerste rondjes ermee op de Friese merrie Fleur gereden. Daarmee was ook de naam van de club een feit.  Door het succes van intensieve training werd de club al gauw uitgebreid tot 8 leden  en werd er onder leiding van Swaentsje Brink elke week geoefend bij HC Boeyenkamp te Cornwerd.  (bij de kop van de Afsluitdijk)
Het publiek kon voor het eerst een show van de Fleurop-dames bekijken tijdens een optreden op de thuisbasis in Cornwerd. Het succes van dit optreden leidde ertoe dat de dames die zomer ook op de Halsbândei in Pingjum te zien waren.
Na nog een aantal optredens in de regio volgde een optreden  tijdens de wereldruiterspelen in  Den Haag. Hierdoor volgde landelijke bekendheid waardoor de Fleuropdames steeds vaker en ook verder weg te zien waren. Nu, een paar  honderd optredens verder, genieten ze behalve in Nederland ook bekendheid in Belgie, Duitsland en Luxemburg.  En elke keer weer zorgt de compositie van de dames in hun fraaie rijkleding op de statige zwarte Friezen voor een onvergetelijk schouwspel.

Meer weten? Neem snel een kijkje op hun website!


Volg ons op Facebook
Aanmelden nieuwsbrief