Cursussen

Cursus PaardenWelzijn

De cursus
Waarom is het belangrijk dat paarden contact hebben met soortgenoten? Hoe kan het dat een paard begrijpt wat ik bedoel? Hoe verzorg ik mijn paard goed en wat moet hij eigenlijk eten? Moet een paard ook naar de tandarts?

Voor iedereen die met paarden te maken heeft, is het belangrijk iets te weten over paarden en hun gedrag. Een paard dat op een goede manier gehuisvest is, waarmee correct wordt omgegaan en dat goed wordt verzorgd, voelt zich waarschijnlijk goed. En dat is niet alleen fijn voor het paard, maar ook voor jou als ruiter of verzorger: een paard dat zich goed voelt is makkelijker in de omgang en met rijden of mennen.

Hippisch Centrum Boeyenkamp heeft paardenwelzijn hoog in het vaandel staan en wil met de cursus PaardenWelzijn bijdragen aan de basiskennis over paardenwelzijn. Of je nu een (beginnende) paardenhouder of ruiter bent, of een ouder die wekelijks langs de bakrand de kunsten van zoon of dochter aanschouwt, met de praktijkcursus PaardenWelzijn leer je basisvaardigheden die je nodig hebt om verantwoord met een paard of pony om te gaan.

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte waarin je het geleerde direct kunt oefenen. Thuis kun je alles wat je geleerd hebt via E-learning nog een keertje rustig doornemen. Het theoriegedeelte bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Welzijn
  • Omgang en verzorging
  • Voeding
  • Huisvesting en vervoer
  • Gezondheid en preventie

Als je de cursus hebt afgerond ontvang je een certificaat van deelname.

Informatieavond

Kom langs op de informatieavond op 4 oktober 2016 (NB dierendag) met alle informatie over opleiding, duur cursus, tijd, examens, kosten etc. of meld je direct aan via boeyenkamp@hetnet.nl of via het contactformulier.

Volg ons op Facebook
Aanmelden nieuwsbrief