Ponykamp

Een hele week een eigen pony
Voor kinderen die thuis niet zo’n klein paardje op stal hebben staan, gaat tijdens een ponykamp op Boeyenkamp een droom voor even in vervulling. Tijdens het ponykamp kunnen de kinderen ‘hun’ pony poetsen, opzadelen, vertroetelen en rijden. Samen met een aantal meiden, meestal studentes, organiseert Boeyenkamp al sinds 1983 ponykampen.

Het verblijf
De kinderen komen vol energie op maandagochtend 10 uur aan op Boeyenkamp, zodra de ouders zijn vertrokken, mogen de kinderen een slaapplekje zoeken. Er wordt geslapen in legertenten, begeleiding is altijd aanwezig. Er zijn goede sanitaire voorzieningen en eten wordt gezamenlijk gedaan. Op vrijdagmiddag rond 14:00 uur sluiten we gezamenlijk het ponykamp af en vertrek je weer naar huis.

Het programma
Vaste onderdelen van het kamp zijn uiteraard 2x per dag rijden op je ‘eigen’ pony, of een andere activiteit met een pony/paard, bijv. voltigeren, (turnen op een echt paard), een huifkartocht naar Makkum. Vaste onderdelen zijn verder in ieder geval een keer zwemmen, een speurtocht, barbeque en de ‘bonteavond’. Hippisch Centrum Boeyenkamp ligt dicht bij Makkum en het IJsselmeer waarvan het zwemwater van prima kwaliteit is, dus ook de mogelijkheid om lekker dichtbij af te koelen is aanwezig.
We eindigen de week meestal met een onderlinge wedstrijd aan het eind van het kamp.

De sfeer
Om de sfeer optimaal te houden wordt er gezorgd voor een intensief programma, er wordt duidelijk gemaakt wat wel en niet mag, om het voor iedereen veilig en gezellig te houden. ”Bij paarden en pony’s, hoe lief ze ook zijn, kun je geen risico’s nemen, het blijven dieren.”

Boeyenkamp staat midden in het weidse landschap tussen Makkum, Cornwerd en de IJsselmeerdijk in Zuidwest Friesland. Deze ligging zorgt ervoor dat de kinderen op het manegeterrein blijven en op elkaar aan gewezen zijn zodat er een band ontstaat tussen de kinderen. De telefoon heeft daar meestal geen positieve invloed op. De kinderen zullen, omdat ze met de paarden en pony’s bezig zijn, het grootste deel van de dag de telefoon niet bij hun hebben….en alleen op vooraf afgesproken momenten op de telefoon kunnen. Uiteraard zijn wij als Boeyenkamp wel altijd bereikbaar op 06-15613415.

Lessen
De kinderen die op het ruiterkamp komen hoeven niet ervaren te zijn en al te kunnen paardrijden. Desnoods krijgen ze net zo lang privé les totdat ze mee kunnen rijden in een van de groepen. Elke dag wordt er gereden onder gediplomeerde begeleiding. Dit rijden zal bestaan uit dressuur, springen, spelletjes. De groepen waarin gereden wordt, worden klein gehouden en bij de indeling wordt rekening gehouden met ervaring en leeftijd, zodat iedereen aan zijn trekken komt. Naast praktische lessen worden ook theorielessen gegeven, zodat ook die kennis wordt opgedaan.

Buiten rijden boeyenkamp

 

 

 

 

 

==============================================================

Agenda 2024 van de Ruiterkampen:

Week 31 ma 29 jul t/m vr 2 aug 2024
Week 32 ma 5 aug t/m vr 9 aug 2024
Week 33 ma 12 aug t/m vr 16 aug 2024
Week 34 ma 19 aug t/m vr 23 aug 2024
Week 35 ma 26 aug t/m vr 30 aug 2024

Prijs per week: €345,-

Geef je op of vraag informatie aan via het contact formulier.
Wij hebben er zin in!

Hartelijke groet,
team Boeyenkamp

Contactformulier


14095767_1106257912795797_5843211116007790595_n

Volg ons op Facebook
Aanmelden nieuwsbrief