Nieuwsbrief 30 juni 2020

Vakanties,  corona roosters, regels  en ouders, verruiming 1 juli,  ruiterkampen  en  springcursus

 

Lieve allen,

Het eerste halfjaar zit er op. De doelen lagen iets anders aan de start  van 2020. Helaas is het zo en heeft corona het leven en de planning voor een ieder van ons behoorlijk op de kop gezet.
Wij hebben er mee te doen, er is nog geen zekerheid  dat wij door een vaccin weer  gewoon met elkaar om mogen gaan, want zolang blijven die 1,5 m. en de hygiëne regels van kracht.
Ik hoop dat het bij jullie allen thuis en familie goed mag gaan. In deze afgelopen  periode zijn niet alleen mensen overleden door corona, maar ook gewoon een lief familielid, lieve vriend of vriendin.
Daar was die kille afstand van 1,5 m. die je dan juist niet wilt of ouders, groot ouders die je niet kon bezoeken.  Ons team en ik hebben dit gemist bij het opstarten van de jongste ruiters, even die knuffel, even die arm er om heen, soms sloeg een kleine ruiter zelf de beide armen om een instructeur heen, hebben het mooi zo gelaten, zo lief! Nu gaat het beter… de zomer komt er aan… we gaan er voor!

 

Vakantie tot en met medio augustus.

Tijdens de vakanties gaan de lessen zoals elk jaar gewoon door. Wie nieuw is op de Boeyenkamp,  ook jullie die hier al jaren rijden opgelet:  Geef vakanties en afwezigheid a.u.b. direct per mail door!
Als je niet op vakantie bent kan het zijn dat je gebeld wordt dat je bijvoorbeeld even in een andere groep eenmalig rijdt, omdat jouw groep dan gewoon afwezig is. Hoor je niets blijf je gewoon komen.

 

Corona roosters.

Team instructeurs en ook ik zijn niet blij met de roosters zo die nu zijn, ‘t zijn samengeperste roosters  die eerst moesten passen t/m 12 jarigen, daarna tot 18 jarigen en een week later de volwassenen. Toen de scholen weer helemaal  open moest er rekening gehouden worden met toetsen en afsluiten van het voortgezet, middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Deze laatste paar weken redden we het nog met dit rare rooster. Onze planning is, direct bij start vakantie al beginnen met kleine aanpassingen  in dit rooster en de blik richten op na de vakantie.  Opgelet: Stuur a.u.b. een mail  welke ruiter van school gaat veranderen, over carpoolen, of 2e sport etc.  Instructeurs kunnen alvast  beginnen met planning tot de scholen met hun nieuwe roosters komen.

 

Regels 1,5 m en ouders bij de baan. 

11 mei jl. werd er gestart bij de buitenbaan. Ouders en verzorgers, wat mogen jullie trots zijn op jullie ruitertjes, wat zijn die gegroeid in zelfstandig zijn. Net als op de scholen, eerst voelen zij zich alleen, soms kwetsbaar en dan zie je hen groeien. Elke ouder weet natuurlijk dat voor, tijdens en na de les de instructeur het moet doen, maar de invloed van ouders blijkt ook naast de baan soms van invloed te zijn. Blijkt dat er non verbaal veel via de kantlijn wordt mee gestuurd, dat de pony waar ze soms op ingedeeld zijn via ouders het rijgedrag kan bepalen.  Ruitertjes moeten van hun instructeur horen dat zij het goed doen en na de les hun ouders heerlijk vertellen hoe het ging, niet tijdens de lessen oogcontact zoeken met ouders of zij het wel goed doen. Gaat het een keer niet, komt het uiteindelijk altijd goed met instructeur en ruiter. Deze prachtige  groei en uitbreiding van kennis  van de jonge ruiters willen wij graag mee doorgaan.  Let op de aanwijzigen van de instructeurs  en assistenten.

 

Verruiming  1 Juli, buiten -binnenrijden en meer mensen bij elkaar.

Wij mogen weer binnen rijden,  echter blijkt dat iedereen geniet van het buiten rijden, dus bij mooi weer blijven we  buiten rijden. Meerdere mensen bij elkaar, niet uit dezelfde bubbel mag weer. Toch zijn we als bedrijf verplicht de 1,5 m en hygiëne in acht te houden. Hoe precies? Ouders wel meer ruimte geven, maar volg a.u.b. de aanwijzigen van de instructeurs.  Woensdag 1 Juli kantine weer open, let ook op de 1,5 m. Welkom!

 

Ruiterkampen tot 13 jarigen.  Welkom!  Is nog ruimte in week  30, week 32 en week 33!
Springcursus vanaf F4  in week 31,  2e cursus vervolg op maandags.  Opgave per mail:  € 95,00

 

Tot slot.

Het ga jullie allen heel  goed! Pas goed op elkaar en geniet van wat de natuur brengt in dit nieuwe kwartaal en tijdens vakantie. Dat hebben jullie en ook wij nu nodig na deze periode.

 

Hartelijke groet, namens het team, 

Maaike van Dijk