Tuigpaard Concours Cornwerd

Op zondag 9 juli wordt op Manege Boeyenkamp te Cornwerd de eerste editie van CH Boeyenkamp georganiseerd. Deze middag zal volledig in het teken staan van de aangespannen paardensport.
Iedereen kent de paardensport van het springen en de dressuurwedstrijden, er is echter nog meer!

In maar liefst 10 rubrieken (wedstrijden) zullen verschillende deelnemers het tegen elkaar opnemen en hun paard proberen het mooiste te laten showen voor de jury. Er zijn wedstrijden voor het traditionele Friese paard, maar er zijn ook Tuigpaarden. Om 13:30 uur start de eerste rubriek.

 

Tuigpaarden staan garant voor sfeer, emotie en strijd.

Dat kan alleen maar vanwege de unieke kwaliteiten waarover het tuigpaard beschikt en waarmee ze het publiek als het ware betoveren. Het tuigpaard heeft een draf met veel zweefmoment, een ruim wegzettend voorbeen, een hoge actie en een krachtig ondertredend achterbeen, gepaard met een fiere houding, mogelijk gemaakt door een lange, verticaal uit de borst komende hals.

 

Er zijn rubrieken voor de jongere en onervarener paarden, maar ook de crème de la crème- de Toppaarden-  zullen het in de zgn. Ereklasse tegen elkaar opnemen. Daarnaast is er een speciale rubriek voor de Dames, waarbij de Dames de teugels overnemen van de heren en de strijd onderling ‘uitvechten’. En zoals bij alle sporten geld “De Jeugd heeft de toekomst”, zo is er nog een speciale rubriek waarbij jonge rijders onderling de strijd aangaan en de hoogste punten hopen te behalen in de Horsescan/Konag Young Riders competitie voor de Friese paarden.

Aan het eind van de dag zullen tevens diverse aanspanningen van menvereniging Yn ‘e Beage een mini-marathon verrijden. Hierbij gaat het niet om show, maar vooral om snelheid, hier is de eerste start om 15:00 uur.

fjo_LeslieAgricola_FeitseGL

Kortom een vol programma.. Namens de organisatie willen wij u van harte uitnodigen op dit mooie evenement