Haal je ruiterbewijs met plezier!

“Haal je ruiterbewijs met plezier”
–       Opleiding zal bestaan uit 5 bijeenkomsten, inclusief examen.
–       Elke bijeenkomst zal ongeveer 2 uur duren (0,5 theorie, 1,5 praktijk)
–       Start in januari 2017 en examen is 29 april (om de drie weken is er dan een bijeenkomst )
–       Kosten cursus 85 euro, examen 45 euro, examen kun je aanvragen via www.mijnknhs.nl
–       Lesmateriaal; boek “Leer buiten rijden met plezier” en “Paard & Welzijn” beide à € 14,95
–       Lesdag wordt zaterdag of zondag
Bij HC Boeyenkamp kun je een leuke en leerzame opleiding volgen om veilig en plezierig te leren buitenrijden. Zo leer je alles over het rijden buiten het terrein van de manege: lekker in het bos, door de duinen of op het strand. Wat is er leuker dan genieten van de natuur op een paardenrug? Deze opleiding heet “Haal je Ruiterbewijs met plezier”.
Iedereen met een geldig ruiterpaspoort kan aan deze opleiding deelnemen. Tijdens de ruiteropleiding buitenrijden doorloop je verschillende fasen, waardoor je stapsgewijs wordt opgeleid voor het Ruiterbewijs.
Opleiding
De opleiding bestaat uit drie delen. Je begint met de Certificaten Buiten Rijden 1 en 2, te weten CBR1 en CBR2. Vervolgens leer je alles over het maken van buitenritten. Naast de verkeersregels wordt er aandacht besteed aan de manier waarop er met een paard omgegaan moet worden buiten het manegeterrein. Wel zo belangrijk als je met een levend wezen een buitenrit maakt! Aan het ruiterbewijs is een WA-verzekering gekoppeld.  
Het Ruiterbewijs
Het boek voor de opleiding buitenrijden heet “Haal je Ruiterbewijs met plezier”. De inhoud van dit boek vormt samen met het boek Paard&Welzijn de basis voor deze ruiteropleiding. In het mooi uitgevoerde opleidingsboek kun je alle facetten van de opleiding nalezen. In het boek staat duidelijk uitgelegde theorie, diverse obstakeloefeningen en natuurlijk staan er ook prachtige foto’s in het boek.