FNRS Zitcompetitie

Omdat een goede zit de basis is van goed leren paardrijden, is de FNRS Zitcompetitie in het leven geroepen. Deze competitie is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip. Ieder jaar wordt o.a. gestreden om de titel ‘Bestzittende Manegeruiter van het jaar’

Ook Boeyenkamp organiseert haar eigen voorronde, waaraan de geschikte geachte manegeruiters kunnen deelnemen. De ruiter met de beste zit van de manege wordt afgevaardigd naar de regiofinales, die op verschillende locaties in Nederland worden gehouden. Deze voorronde bij Boeyenkamp heeft op 10 april jl. de volgende ruiters opgeleverd om ons te vertegenwoordigen bij de regiofinale op 19 juni 2016 in Blokker:

Ruth de Groot
cat I
Janet Ferwerda
cat I
Britt Troelstra
cat I
Anouk Kusters
cat II
Dieuwke Vallinga
cat II
Senna Wiersma
cat II
Noëlle Leenstra
cat III
Lisa Velda
cat III
Jikke Adema
cat III
Wilma Dalstra
cat IV
Femke Smink
cat IV
Jelbrich Fierstra
cat IV

Tijdens de regiofinales worden de bestzittende ruiters geselecteerd voor de kwartfinales. Tijdens de kwartfinales worden de ruiters voor de halve finale en uiteindelijk de finale geselecteerd.

Bestzittend FNRS Ruitersportcentrum
Het ruitersportcentrum maakt tijdens de regiofinale kans op de prijs: Bestzittend FNRS Ruitersportcentrum van betreffende jaar. Er wordt een gemiddelde berekend van de beste acht deelnemers per ruitersportcentrum. Het ruitersportcentrum met de hoogste punten neemt de beker mee naar huis en mag zich een jaar lang bestzittend ruitersportcentrum van deze regio noemen.

Horse Event
De halve finale en de finale vinden plaats tijdens Horse Event in september. Voor de meest actuele informatie over de categorie-indeling, de data en de locaties downloadt u de folder of het handboek van de websites hieronder genoemd.

Zitcompetitie voor ruiters
Voor alle ruiterinformatie kunt u naar de websites van de KNHS (link:https://www.knhs.nl/zitcompetitie) en FNRS(http://www.fnrs.nl/fnrs-diensten/competitie1/zitcompetitie). Hier vindt u tevens de locaties en data voor de FNRS Zitcompetitie by Harry’s Horse