Ruiterkampen 2017

Een hele week een eigen pony
Voor kinderen die thuis niet zo’n klein paardje op stal hebben staan, gaat tijdens een ponykamp op Hippisch Centrum Boeyenkamp een droom voor even in vervulling. Tijdens het ponykamp kunnen de kinderen ‘hun’ pony poetsen, opzadelen, vertroetelen en rijden. Samen met een aantal meiden, meestal studentes organiseren Swaentsje Brink en Maaike van Dijk al sinds 1983 ponykampen op de Boeyenkamp.

Het verblijf
De kinderen komen vol energie op zondagmiddag 16:00 uur aan op Boeyenkamp, zodra de ouders zijn vertrokken mogen de kinderen een slaapplekje zoeken in een van de units op het manege terrein. Er wordt geslapen in units met stapelbedden, begeleiding is altijd aanwezig. Er zijn goede sanitaire voorzieningen en eten wordt gezamenlijk gedaan. Op zaterdagochtend rond 11 uur is het kamp afgelopen en ga je weer naar huis.

Het programma
Vaste onderdelen van het kamp zijn uiteraard rijden op je ‘eigen’ pony, maar ook voltigeren (turnen op een echt paard), een huifkartocht naar Makkum, een speurtocht, barbeque en op vrijdag de ‘bonteavond’ met discofeest.

Hippisch Centrum Boeyenkamp ligt dicht bij Makkum en het IJsselmeer waarvan het zwemwater van prima kwaliteit is, dus ook de mogelijkheid om lekker af te koelen is aanwezig. Ook is er voor de mensen die dat willen de mogelijkheid voor een onderlinge wedstrijd aan het eind van het kamp.

De sfeer
Om de sfeer optimaal te houden wordt er gezorgd voor een intensief programma, er wordt duidelijk gemaakt wat wel en niet mag, om het voor iedereen veilig en gezellig te houden. ”Bij paarden en pony’s, hoe lief ze ook zijn, kun je geen risico’s nemen, het blijven dieren.”

De Boeyenkamp staat midden in het weidse landschap tussen Makkum, Cornwerd en de IJsselmeerdijk. Deze ligging zorgt ervoor dat de kinderen op het manegeterrein blijven en op elkaar aan gewezen zijn zodat er een band ontstaat tussen de kinderen. 

Lessen
De kinderen die op het ruiterkamp komen hoeven niet te kunnen paardrijden, denoods krijgen ze net zo lang privé les totdat ze mee kunnen rijden in een van de groepen. Elke dag wordt er minimaal 2 uur per dag gereden onder gediplomeerde begeleiding. Dit rijden zal bestaan uit dressuur, springen, spelletjes en zomogelijk, rekening gehouden met de ervaring, ook buitenritten. De groepen waarin gereden wordt, worden klein gehouden en bij de indeling wordt rekening gehouden met ervaring en leeftijd, zodat iedereen aan zijn trekken komt. Naast praktische lessen worden ook theorielessen gegeven, zodat ook die kennis wordt opgedaan.

De leeftijden

Ja, hoe oud moet je nu zijn als je op ruiterkamp gaat? In 2016 is voor het eerst een leeftijdsindeling gemaakt. Maar moet je dan perse in die week? Nee hoor, allen trekken met elkaar op, maar soms is het leuk dat je toch wel een beetje een leeftijdgenoot bij je hebt. Dat geldt voor de jongsten, maar ook voor pubers! Dus samen als pubers in een jongere week of als guppy’s in een puber week, het mag en kan allemaal. Zijn er nog vragen, bel of mail ons even of kom gewoon even langs.

==============================================================

Agenda 2017 van de Ruiterkampen:

z0. 23 juli ™ za. 29 juli – tm 12 jr

z0. 30 juli ™ za. 5 augustus – tm 12 jr

z0. 6 augustus ™ za. 12 augustus – tm 12 jr

do. 17 augustus ™ ma. 21 augustus – pubers (5 dgn)

vr. 25 augustus ™ zo. 27 augustus – pubers (3 dgn)

zo. 27 augustus ™ za. 2 september – tm 12 jr